لوگو آماریس

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان
فهرست مطالب

ایمپلنت دندان نوعی پیچ فلزی می باشد که با بدن انسان کاملا سازگار است و در زیر لثه داخل استخوان به روش جراحی کاشته می شود. زمانی که این پیچ ها را در داخل استخوان قرار می دهند، این امکان را به دندانپزشک می دهد که به وسیله پروتز های دندانی روکش ایمپلنت را روی آن ها قرار دهد.

این روزها ایمپلنت توانسته مشکلات بی دندانی را برای همه بسیار ساده برطرف کند. یک مشکل بزرگ و طاقت فرسا برای یک انسان این است که یک یا حتی چند دندان خود را از دست بدهد. که این اتفاق ممکن است دلایل زیادی داشته باشد. در گذشته این مشکل را می توانستیم فقط با دندان مصنوعی برطرف کنیم. اما متاسفانه دندان های مصنوعی به خاطر شکل ظاهری و مشکلات دیگری که داشت، استفاده کننده اغلب ناراضی بود.

طبق آخرین نتیجه تحقیقات و تکنولوژی روز دنیا، ایمپلنت دندان در صورتی که توسط دندانپزشک با مهارت انجام شود هیچ گونه عوارض خطرناکی ندارد و درمانی بسیار آسان به شمار میرود. عموما ایمپلنت همانند دندان اصلی تا آخر عمر با بیمار می ماند. برای جایگزین کردن ریشه دندان ، ایمپلنت بهترین و کامل ترین روش به شمار می آید، به دلیل این که هم شامل ریشه و هم تاج دندان است.

مقایسه دندان طبیعی و ایمپلنت

implant

تاج دندان

مینای دندان

بافت لثه

اباتمنت

الیاف

ایمپلنت

استخوان

الیاف

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان گونه ای فلز تیتانیومی می باشد که با سلول های بدن سازگار است. بهترین جایگزین دندان های از دست رفته ایمپلنت است چون یک درمان دائم می باشد. بعد از اینکه ایمپلنت دندان توسط دندانپزشک داخل استخوان قرار می گیرد، سلول های استخوان ساز در سطح ایمپلنت قرار گرفته و ایمپلنت به استخوان فک جوش می خورد. این فرآیند عموما 3 تا 4 ماه زمان می برد. بعد از اتمام جوش خوردن، تاج و روکش دندان را که در لابراتوار ساخته شده روی پایه قرار می دهند.

عکس opg بعد از ایمپلنت

 از دست دادن یک یا چند دندان تاثیر بدی در روحیه و اعتماد به نفس شما می گذارد. اگر از ایمپلنت استفاده کنید علاوه بر لبخند زیبا و چهره طبیعی توانایی جویدن را هم به بهترین شکل به شما باز می گرداند. خانم ها می توانند از سن 15 سالگی و آقایان از سن 18 سالگی کاشت ایمپلنت را انجام دهند.

انواع ایمپلنت دندان

یمعمولا اولین سوال شما این است که کدام نوع ایمپلنت بهتر می باشد؟ گاهی هم بیمارانی هستند که از انواع ایمپلنت (کره ای، آمریکایی، سوئیسی، ایمپلنت sic و …)در بازار گیج می شوند و درمان خود را به عقب می اندازند. اما آن ها نمیدانند که همه غالب ایمپلنت ها خوب هستند و فقط یک دندانپزشک خبره و زبردست می تواند کاشت یک ایمپلنت خوب را انجام دهد. در انجام کاشت یک ایمپلنت خوب تبحر یک دندانپزشک امر بسیار واجب و ضروری می باشد.

انواع ایمپلنت دندان از نظر علمی

  1. ایمپلنت های داخل استخوان: این نوع ایمپلنت معروف به شکل پیچ می باشد و در داخل استخوان قرار می گیرد.
  2. ایمپلنت های ساب پریوستیال: در  مواقع تحلیل بسیار شدید استخوان فک پایین مورد استفاده قرار می گیرد و به شکل سازه روی فک پایین و در زیر لثه گذاشته می شود و در نهایت ساختار پروتزی روی آن قرار می گیرد.
  3. ایمپلنت های زایگوماتیک: این مدل در  موارد تحلیل شدید استخوان فک بالا با یک سازه فلزی به استخوان پیچ می شود.

ایمپلنت شماره 2و3 در با توجه به شیوه های گوناگون پیوند استخوان برای بازسازی استخوان فک، آنچنان مورد استفاده قرار نمی گیرد.

یک نمونه جراحی ایمپلنت فوری در ۵ دقیقه

این جراحی بدلیل بافت استخوانی و لثه ای مناسب ٫ به راحتی و بدون پیوند استخوان و پیوند لثه، در چند دقیقه انجام شد

 

مدل ایمپلنت

اشترومن ساخت سوییس که این مارک از بهترین های دنیا می باشد.

به دلیل کیفیت بالای استخوان و لثه و همچنین انتخاب بهترین برند ایمپلنت امکان انجام روکش پس از چند هفته وجود دارد.


چرا هزینه ایمپلنت دندانی گران است ؟

 

دلیل قیمت گران ایمپلنت نسبت به سایر موارد درمان های قدیمی دندانپزشکی این است که، مخارج فیکسچر( قسمت کاشت انواع ایمپلنت دندان) و قطعات پروتزی ( اباتمنت اصلی و گاهی موقت، آنالوگ و پیچ اباتمنت ) و …  به مخارج و هزینه های لابراتواری چند برابری پروتز ( روکش ایمپلنت ) نسبت به روکش دندان های معمولی اضافه می گردد.

در کلینیک دندانپزشکی آماریس با مدیریت و طبابت دکتر شاکری، با استفاده از بهترین برندها و با کمک گرفتن از بهترین متخصصان جراحی و ایمپلنتولوژیست های کشور ( عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی ) و بکارگیری بهترین مواد اولیه و مصرفی در شرایط اصولی استریلیزاسیون،  علاوه بر بالا بردن کیفیت درمان از خطرهای عفونی از طریق دندانپزشکی نیز در امان خواهید بود.

کاشت یک دندان با ایمپلنت بهتر است یا بریج؟

ایمپلنت یک دندان

برای پر کردن فضای بی دندان از راهکاری به نام بریج یا پل استفاده می کنند. با این راه حل  نیاز به تراشیدن دندان های هم جوار دارید و  مشکلی که این نوع درمان دارد باعث پوسیدگی دندان های هم جوار و سالم می شود و به علاوه استخوان را به مرور زمان از بین می برد.

 

در حالی که ایمپلنت دندان هیچ آسیبی به دندان های مجاور نمی رساند. علاوه بر آن، کاشت ایمپلنت به دلیل تحریک بافت استخوانی، باعث جلوگیری از تحلیل استخوان می گردد.

گاهی از پروتز متحرک برای پر کردن ناحیه بی دندانی استفاده می شود. پروتز های متحرک دور دندان با قلاب قرار می گیرند. با اینکه این نمونه درمان احتیاجی به تراشیدن دندان های هم جوار ندارند ولی فشار قلاب ها به دندان های پایه منجر به پوسیدگی و شل شدن دندان های کناری می شود.

اگر می خواهید ظاهری زیبا داشته باشید و به علاوه از آسیب رسیدن به دندان های سالم و استخوان فک جلوگیری کنید می توانید با کاشت ایمپلنت دندان این کار را انجام دهید.

ثابت کردن دندان مصنوعی با ایمپلنت

معمولا در این موارد پروتز های کامل متحرک مشکلات زیادی را با خود به همراه دارند، به عنوان مثال: لقی پروتز در دهان، تکلم دشوار و … را منجر می شود. در حالی که می توان به آسانی با ایمپلنت دندان زیبایی را به بیمار برگرداند.

مشکلات بی دندانی

مزایای ایمپلنت دندانی

در عین حال که هزینه های درمان ایمپلنت بالا است ولی مزیت های فراوانی مثل: توانایی جویدن طبیعی، زیبایی ظاهری، مقاومت بسیار بالا و راحتی را دارا می باشد و بیمار را نسبت به پروتز های متحرک راضی تر نگه می دارد. و از همه چیز مهم تر اینکه با رعایت کامل بهداشت، این دندان های ایمپلنتی بطور دائم ماندگار خواهند بود.

فراموش نکنید که اگر دندان های از دست رفته را با ایمپلنت درمان کنید دندان های دیگر به هیچ عنوان قربانی دندان از دست رفته نمی شوند .

ایمپلنت دقیقا مثل ریشه دندان در داخل استخوان قرار می گیرد و به همین دلیل ظاهر صورت به هیچ عنوان تغییر نمی کند.

عمر ایمپلنت از درمان های جایگزین طولانی تر می باشد و در هر شرایطی ایمپلنت دندان را از دست بدهید دوباره می توانید جایگزین کنید.

مضرات ، معایب ، مشکلات و عوارض ایمپلنت دندانی

 

یکی از مشکلات و عیب های ایمپلنت مخارج و قیمت آن می باشد. هزینه درمان این جراحی از سایر درمان ها مثل پروتز متحرک و ثابت بیشتر می باشد. به عنوان مثال هزینه ایمپلنت یک دندان (البته به نوع برند بستگی دارد) از ۶  تا ۱۴میلیون تومان در فروردین سال ۱۴۰۱ قیمت گذاری شده است.  مدت زمان درمان هم به نظر زیاد است و حدود ۳ تا ۹ ماه ممکن است طول بکشد.گرچه این مشکلات در مقایسه با مزایای آن قطعا قابل چشم پوشی خواهد بود.

یکی دیگر از مشکلات درمان ایمپلنت این است که از آنجا که یک جراحی است پس ریسک جراحی را دارد، به عنوان مثال احتمال عفونت و یا از دست دادن ایمپلنت وجود دارد که باید مجددا جایگزین شود. بیمار باید به صورت دوره ای برای معاینات نزد دندانپزشک خود برود.

ایمپلنت مثل جراحی های دیگر دندان احتیاج به بی حسی موضعی دارد و در نتیجه موقع جراحی درد ایمپلنت را احساس نمی کنید. بعد از این مرحله و انتخاب نوع درمان، ایمپلنت در استخوان فک قرار داده می شود و برای یک اتصال خوب با استخوان مدت 12 تا 24 هفته زمان لازم است.

بعد از مراحل اتصال با استخوان ( اسئواینتگریشن) برای روکش ایمپلنت پایه و بستری مقاوم را فراهم می آورد. گاهی برای اینکه بیمار مشکلی برای جویدن نداشته باشد تا آماده شدن پروتز اصلی از پروتز موقت استفاده می شود.

یکی از موارد حساس و دقیق ایمپلنت قالبگیری از ایمپلنت است و بیمار باید تمام دستورات دندانپزشک را به خوبی انجام دهد.

نکاتی مفید برای بالا بردن میزان موفقیت درمان

بعد از اینکه کاشت ایمپلنت را انجام دادید باید به مدت 1 روز از مسواک زدن خودداری کنید. پس از عمل جراحی تا 8 ساعت شستن دهان توصیه نمی شود. خیلی بهتر است که بعد از عمل روزی ۲ تا ۳ مرتبه از دهان شویه کلرهگزیدین استفاده کنید.

بعد از کاشت ایمپلنت

بعد از عمل می توانید نوشیدنی مصرف کنید ولی برای خوردن غذا باید مطمین شوید که اثر بی حسی از بین رفته باشد.

ایمپلنت دقیقا مثل دندان های طبیعی احتیاج به مراقبت دارد چون که پلاک های میکروبی موجب عفونت می شود پس با این شرایط باید از نخ دندان ، مسواک و در صورت امکان از خمیردندان مخصوص ایمپلنت دندان استفاده شود.

دقت کنید که در 3روز اول بعد از کاشت ایمپلنت باید از نوشیدن چای و قهوه و بخصوص از کشیدن سیگار خودداری کنید و باید بدانید که استفاده از سیگار و مشروبات الکلی موفقیت کاشت ایمپلنت را پایین می آورد.

تشریح کیس ایمپلنت

مراجعه کننده عزیز، دندان های آسیای کوچک را چند سال پیش عصب کشی و بدون روکش رها کرده بود. فشار جویدن و کیفیت پایین پرکردگی غیر تخصصی باعث تخریب و از بین رفتن دندان شده است.


به تشخیص متخصص، دندان خارج و سینوس هوایی فک بالا به روش CLOSE لیفت شده و اقدام به کاشت ایمپلنت کرده ایم. ضمنا بازسازی استخوان (پودر استخوان و غشای جدا کننده)نیز انجام شده است.


همانطور که از تصویر مشخص است، عدم روکش کردن دندان پس از عصب کشی به مرور زمان باعث ترک خوردگی و شکستن دندان شده است.


البته شاید بتوان با روش های دیگر دندانپزشکی ، اقدام به بازسازی و نگهداری دندان برای مدتی دیگر کرد اما از لحاظ اصولی ،علمی و اقتصادی صحیح نبود. به همین علت ایمپلنت دندان انتخاب بهتر و مناسبتری تشخیص داده شد.

کیفیت پایین پرکردگی غیر تخصصی
کشیدن دندان

باقی مانده دندان با ظرافت خارج شده تا پارگی و شکستگی در محل کاشت ایمپلنت به وجود نیاید و در نتیجه درمان ایمپلنت با موفقیت و دوام بیشتری همراه باشد. اصطلاحا تکنیک کشیدن دندان با حداقل تهاجم انجام شده است و هیچ گونه آسیبی به استخوان و لثه اطراف وارد نشده است.

 

 

 

 

 

 به دلیل پایین بودن سینوس هوایی در محل کاشت ایمپلنت، و با توجه به قطر و ارتفاع ایمپلنت، نیاز به لیفت سینوس به روش بسته (CLOSE) بود که با پیچ های طلایی رنگ مشخص شده در تصویر به آرامی  بالا برده شد.

کاشت ایمپلنت

 

( هر چه ضخامت استخوان بیشتر ، عمر ایمپلنت هم بیشتر می باشد.)

جهت جلوگیری از تخلیه و شسته شدن پودر استخوان، از غشا پوششی با جنس بافت کلاژن مخصوص استفاده شده است.

هلینگ

این غشا (ممبران) مانند چتر از همه طرف لثه را ساپورت کرده و پودر استخوان زیر آن قرار می گیرد. در پایان محل جراحی بخیه خواهد شد. در انتها ضخامت بسیار خوب و پیش آگهی بسیار مناسبی  از لثه و استخوان خواهیم داشت.

دقت کنیم که همین مراحل جانبی (پیوند و یا بازسازی استخوان و لثه) که بسیار مهم و تخصصی هستند ممکن است در افزایش هزینه نهایی درمان ایمپلنت تاثیرگزار باشند اما عدم انجام آنها باعث کاهش طول عمر و کیفیت درمان خواهد شد!

ممبران پانچ تکنیک
بعد از بخیه زدن
دو هفته بعد از کاشت ایمپلنت
اسکن سه بعدی

نه به هیچ عنوان این نوع درمان بر خلاف پیوند قلب، ریه و… پس نمی زند چون که جنس ایمپلنت از تیتانیوم فلزی است و با سلول های بدن کاملا سازگار است.

خیر، به دلیل متریال خاص فلز تیتانیوم، هیچ تداخلی در انجام  انواع عکسبرداری ایجاد نمی کند.

طول عمر دندان های طبیعی و ایمپلنتها درست مانند یکدیگر وابسته به شرایطی میباشند.
برای مثال طول عمر ایمپلنت دندانی با رعایت اصول> از جمله بهداشت،یا مراجعه به متخصص و مهارت های کلینیکی به همراه تخصص کافی و مهارت متخصص و ایمپلنت دندان همچنین به نوع آن وابسته میباشد.

نکته مهم این است در این بین عدم رعایت بهداشت دندانی و نداشتن مهارت کافی متخصص برای کاشت ایمپلنت و شیوه نادرست قرار گیری implant موجب شکست در عمل پیوند دندانی میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu